Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zimní sezóna 2018/2019

2. 2. 2019

Skončilo tak nejkrásnější období v roce – vánoční svátky, svátky pohody a klidu. Aby mohl přijít Ježíšek, museli jsme uklidit, napéct cukroví, zabalit dárky.

Tohle všechno čekalo i na naše zpěváky Nokturna. A k tomu ještě nacvičovali pro své posluchače skladby na vánoční koncerty.

Začínali již tradičně společně s Nokturňáčkem 8. prosince v chladném kostele Nejsvětější Trojice v Malšicích.

V pondělí 10. Prosince jsme zajeli potěšit posluchače do Košic. Tady na nás čekali v kulturním domě. Poslouchali až do poslední skladby, i když byla v sále pěkná zima.

Nevynechali jsme ani vystoupení ve čtvrtek 13. prosince v teplém sále Spektra v Sezimově Ústí. Tady si s námi také zazpíval dětský sboreček Nokturňáček.

S velkým nadšením nás přivítali posluchači v Chotovinách, kam jsme zajeli 26.prosince do kostela sv. Petra a Pavla a hned následovalo vystoupení v kostele Povýšení sv. Kříže v Sezimově Ústí I.

V předvánočním shonu jsme si nezapomněli zazpívat ani Českou mši vánoční Jana Jakuba Ryby. Její tóny se po roční přestávce rozezněly 21. prosince v táborském divadle Oskara Nedbala pod taktovkou Jaroslava Elnera společně s Bolechem a se zpěváky sborů Harmonie, Hlahol, Chrámový sbor a Nokturno.  Zazpívat si přišel ten, kdo chtěl a měl chvilku čas.

Rybovu mši jsme si ještě zazpívali na Štědrý den o půlnoci v kostele svatých Filipa a Jakuba tentokrát pod taktovkou Josefa Čechtického.

Kostel sv. Martina v Mladé Vožici nás přivítal 29. prosince. Také zde jsme viděli známé tváře, které se přijdou každoročně potěšit melodií České mše vánoční. Zpěváků z táborských pěveckých sborů a orchestru Bolech se tentokrát ujal Jakub Smrčka.

Řeknete si: „Je po všem a budeme klid.“ Ale opak je pravdou. Hned po novém roce nás čeká nové zkoušení a nacvičování skladeb, kterými vás potěšíme na jaře.

Doufám, že jsem na nic nezapomněla. Všechno jsme zvládli, dobrá nálada nám vydržela, všichni byli spokojeni.

Věřím, že jsme si to nakonec všichni pěkně užívali mezi blízkými, s hezkou muzikou a krásnými melodiemi.

Na závěr mi dovolte poděkovat naší sbormistrové Jarmile Hlubinkové, která celý tento program připravila a s námi trpělivě nacvičovala.

Bohumila Janů