Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zimní sezóna 2017/2018

29. 1. 2018

Sváteční putování jsme začali v sobotu 9. prosince v chladném malšickém kostele.  O čtyři dny později, 12. prosince, následovalo vystoupení ve Spektru v Sezimově Ústí, kde jsme si zazpívali s našimi nejmenšími Koťaty a dospělejším Nokturňáčkem.

Druhý svátek vánoční jsme vystupovali hned dvakrát. Ve 14 hodin v chotovinském kostele sv. Petra a Pavla a o dvě hodiny později v kostele Povýšení sv. Kříže v Sezimově Ústí I. První neděle v novém roce patří tradičně našemu koncertu v Klokotech, kde se loučíme s vánočními svátky. Nádherné prostředí a skvělí posluchači nás vždy odmění za půlroční práci na přípravě vánočních koncertů.

Samozřejmě že ani letos jsme nezapomněli na Českou mši vánoční Jakuba Jana Ryby. Nejprve jsme si ji zazpívali společně se zpěváky ostatních sborů z Tábora v kostele sv. Jakuba pod Kotnovem právě na Štědrý den o půlnoci. Taktovky se chopil Josef Čechtický. Podruhé to bylo ve vyprodaném sále plánské sokolovny, tentokrát s táborským Bolechem pod vedením Vladimíra Elnera. V úvodní části vánočního koncertu zazněly známé árie z Prodané nevěsty Bedřicha Smetany. Před spojené sbory se postavili sólisté pražského Národního divadla a Jihočeského divadla v Českých Budějovicích. S velikou chutí si na závěr všichni zazpívali  Proč bychom se netěšili. Aplaus neustával. Další krásná oslava stého výročí vzniku Československa. Stejný program mohli o několik dní později slyšet i návštěvníci Divadla Oskara Nedbala v Táboře.

Českou mši vánoční si někteří z nás zazpívali také v Betlémské kapli v Praze. Výtěžek z koncertu byl opět věnován na konto Haima Cz, což je spolek pro pomoc dětem léčených na Klinice dětské hematologie a onkologie FN Motol v Praze.

Před koncem roku 30. prosince odvezl autobus zpěváky a muzikanty do Mladé Vožice, kde v tamějším kostele znovu potěšili všechny návštěvníky krásnými melodiemi České mše vánoční, tentokrát pod taktovkou Jakuba Smrčky.

Pořád to ještě není všechno. Naši přátele z plánského sboru Harmonie nás pozvali v sobotu 6. ledna na koncert do kostela sv. Václava. Odměnou za dobrovolné vstupné pro tříkrálovou sbírku bylo nejprve vystoupení domácí Harmonie, poté poděkovalo i Nokturnu ze Sezimova Ústí a na závěr jsme si společně zazpívali dvě skladby.

Snad jsem na nic důležitého nezapomněla. Našimi koncerty jsme především chtěli udělat radost posluchačům, ale i sobě. A to se nám doufám povedlo.

Každý sborista ví, že naše práce nikdy nekončí a že je nejvyšší čas začít se připravovat na jarní a letní vystoupení, o kterých vás budeme včas informovat i na našich webových stránkách.

Bohumila Janů