Jdi na obsah Jdi na menu
 


Z Ústí do Ústí a zpět

6. 6. 2019

Odjížděli jsme v sedm hodin ráno ze Sezimova Ústí. Cestou se k nám přidávali další členové sboru a poslední zastavení bylo v Chotovinách.
Cesta pěkně ubíhala a než jsme se nadáli, proplétal se náš autobus se skvělým řidičem úzkými uličkami Velkého Března, kde jsme měli zajištěnou prohlídku zámku. Tu jsme opepřili sobě, dalším návštěvníkům i milé průvodkyni zpíváním. Ani neznámí novomanželé nezapomenou na zpívanou gratulaci v zámeckém parku. Po ubytování v nebeských patrech internátu v Krásném Březně na nás čekal hrad Střekov, jedna z nejvýraznějších dominant města Ústí nad Labem. V rytířském sále nás čekalo prostředí svádějící ke zpěvu. S radostí jsme jej využili. Odměnou bylo skvělé počasí a nádherné výhledy na řeku i teď již spřátelené Ústí.
Hlavní vystoupení nás však čekalo v zrekonstruovaném kostele sv. Floriána, který je nádhernou památkou saské renesance na našem území. Úvodní koncert zahájil náš hostitelský sbor CONCERTO, který pracuje při ZUŠ Ústí nad Labem - Neštěmice. Po jeho krásném vystoupení, jsme si v důstojném prostředí zazpívali i my. Mohutný potlesk, který následoval po každé naší skladbě, byl pro nás balzámem na duši.
Také druhý den jsme si zazpívali. Tentokrát v moderním svatostánku Sboru Církve bratrské v Ústí nad Labem.
Po krátkém rozloučení s našimi hostiteli jsme odjeli na „dietní“ oběd do restaurace Čarodějky v Krásném Březně, kde jsme také posnídali, ale v paměti nás všech utkví lukulské hody sobotní večeře, zvláště pak mini řízečky pro jednu osobu, které by nakrmily rotu vojáků. Předtím, než jsme se vydali na zpáteční cestu, rozloučili jsme se ještě s Ústím nad Labem návštěvou krásného výletního zámečku Větruše s vyhlídkovou věží a bludištěm.
A potom s veselou domů. Velké poděkování patří naší sbormistryni Jarmilce Hlubinkové, která sestavila dva krásné programy pro obě vystoupení a vše s námi trpělivě nacvičila.

Bohumila Janů