Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vánoční šňůra 2014

5. 1. 2015

A že ta šňůra byla hodně dlouhá. První koncerty začaly již počátkem adventu v kostelích v Tučapech, Chýnově a Malšicích.

Na Štěpána zpívalo Nokturno v Chotovinách i v našem kostelíčku v Sezimově Ústí 1. Ani Spektrum jsme nevynechali. Zde si posluchači kromě Nokturna poslechli i ty nejmenší zpěváčky – Koťata a už pěkně vyzpívané děti z Nokturňáčku. Všemi zpěváky oblíbenou Rybovu Českou mši vánoční jsme si zazpívali v Betlémské kapli v Praze, která byla jako každý rok zaplněná do posledního místečka. Je to pro nás tak trochu čest si zde zazpívat. Na Štědrý večer přesně o půlnoci se nesla tato mše i z kostelíka svatého Jakuba pod Kotnovem. V neděli 21. prosince večer ve zcela vyprodaném velkém sále Divadla Oskara Nedbala Tábor si vyslechli posluchači tuto mši nastudovanou muzikanty Bolechu Tábor a zpívanou společnými silami zpěváky táborských sborů – Hlahol, Domino, Chrámový sbor a též sezimovoústeckým Nokturnem a plánskou Harmonií. Ještě dvakrát jsme se sešli, abychom Rybovu mši zazpívali v kostele v Mladé Vožici a v Táboře v kostele Československé církve husitské. Nevynechali jsme ani pozvání týdeníku Táborsko k zazpívání si koled v zadním traktu obchodního domu Dvořák "okořeněné" výtečným svařákem. Myslím, že tento nápad se líbil přihlížejícím, ale i zpívajícím nakupujícím divákům.

Je prima být členem takového spolku, je prima si v čase vánočním zazpívat  se zpěváky vlastního sboru, ale i se zpěváky z ostatních spolků. Je prima necítit se jako rivalové, ale zažít pocit přátelství a sounáležitosti. A to snad dokáže jen hudba a zpěv.

Za Nokturno Anna Slunečková