Jdi na obsah Jdi na menu
 


PROZPÍVANÉ JARO 2011

5. 7. 2011

Po našem tradičním festivalu přišla Noc kostelů. Nokturno i Akcent si zazpívaly v kostele sv. Václava v Plané nad Lužnicí. Na řadu jsme přišly po osmé hodině večerní a ono to zpívání bylo zase trochu jiné, tajemnější nežli ve dne.

Nokturňáček nejprve zažil své historicky první výměnné koncerty, když přijal pozvání DPS při Základní škole v Chotovinách. Nejen koncerty v Chotovinách a v Sezimově Ústí, ale hlavně zkušenosti z návštěvy nových kamarádů také patří ke sborovému zpívání dětí i dospělých. Nokturňáček letos oslavil 20 let svého zpívání hned dvakrát. Nejprve ve Spektru se svou přípravkou Koťaty, ale zazpívat si přišli i bývalí zpěváčci, dnes již dospělí lidé, kteří svůj vztah k hudbě a zpívání nikdy nezradili.

Vrcholem a velkou tečkou za jarním zpíváním v roce 2011 byl slavnostní koncert v sobotu 4. června na sále hotelu MAS, který jsme uspořádali na oslavu dvou jubilujících sborů – dvacetiletého Nokturňáčku a hlavně našich přátel ze Slovinska – Lovski Pevski Zbor Medvode, kterým už táhne na pětatřicet. Bylo to znát. Po tenkých dětských hláscích se rozezvučely pevné mužské hlasy. Myslím, že v celém okrese Tábor nemáme takový mužský sbor. O to bylo pro nás i posluchače toto setkání zajímavější. Nokturno tímto společným zpěvem, následným přátelským posezením, ale i seznámením přátel s krásami jižních Čech mohlo splatit jejich pohostinnost při naší návštěvě v Medvode před čtyřmi lety.

Nyní, když jsou naši přátelé bezpečně doma, sluší se poděkovat městu Sezimovo Ústí, především jeho vedení, za pomoc a podporu při organizaci a také za skvělou reprezentaci města, mažoretkám za jejich ztepilé mládí a bravurní vystoupení, vedení Základní školy Sezimovo Ústí II, Školní náměstí 628 a také všem, kteří se jakkoliv podíleli na celé akci. Myslím, že si pěvci z LPZ Medvode i jejich partnerky odvezli vzpomínky nejen na příjemné chvíle, milá setkání, ale také krásnou zemi. Máme teď k sobě ještě blíž.

Anna Slunečková, členka sboru Nokturno