Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nokturno v Cholticích

Další školní rok končí. Čekají nás prázdniny. Nokturno přemýšlelo, jak se s tím dalším sborovým rokem rozloučit. Je prima, že se z našeho pěveckého sboru stala parta, kterou spojuje přátelství, a především láska ke zpěvu. Proto jsme se brzy ráno v sobotu 23. června vydali autobusem do Choltic. Hledala jsem cíl na mapě a našla. Do Pardubic to není daleko. Konal se zde 9. ročník Festivalu chrámových a komorních sborů. Však jich přijelo rovných patnáct. Počasí nám přálo, a tak se zpěv nesl jak zámeckou zahradou, tak i zámeckou kaplí sv. Romedia. A troufám si říci, že Nokturno reprezentovalo město Sezimovo Ústí se ctí. Ohlas na kvalitu našeho zpěvu i na repertoár byl velký.

Sbor si užil i příjemný večer při táboráku. Ani vuřtíky nechyběly. A tři kytary doprovázely zpěv táborových písní dlouho do noci.

V neděli dopoledne jsme vyjeli do Heřmanova Městce, kde nás paní kustodka provázela židovskou synagogou spojenou s výstavní síní. Našli jsme zde i obrazy táborského malíře Karla Valtra. Povídání naší milé paní průvodkyně bylo velice zajímavé. Vyzkoušeli jsme si akustiku synagogy a zazpívali si písně v "jidiš" jazyce.

Odpoledne jsme byli více než mile přivítáni v obci jménem Veselí, kde jsme zazpívali místním občanům v přírodním amfiteátru u vodníka Cipryána. Zpívalo se nám s příjemným pocitem, radostně. Však to posluchači ocenili. Dokonce se i přidávalo. A snad nám to i slušelo v nových červených tričkách s logem sboru.

Byla to hezká tečka za uplynulým školním rokem. Závěrem se sluší poděkovat. Především naší sbormistrové Jarmilce Hlubinkové za její píli a hlavně trpělivost, s jakou do nás "nacpe" všechny ty různorodé písně tak, aby ta forte či pianissima byla tam, kde mají správně být. Dík patří i naší prezidentce Marušce Pánové, která s pečlivostí jí vlastní připravila a domluvila celý program našeho výletu tak, aby vše časově navazovalo k spokojenosti pořadatelů, a především ke spokojenosti účastníků zájezdu – členů sezimovoústeckého sboru Nokturno.


                                                 
za sbor zapsala Anna Slunečková – sboristka