Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hudba sbližuje

28. 8. 2007

Slovinsko – krásná malá zemička, ale má všechno – kousek moře, kousek alpských velikánů, ale hlavně má velice milé a přátelské lidi. Pohostinnost těchto lidí jsme užívali od 5. do 7. května 2007.

Kdo přijal 28. května loňského roku naše pozvání na Hotel MAS v Sezimově Ústí, mohl si poslechnout, jak to zní, když společně zazpívá dvacet chlapů. Lovski pevski zbor Medvode byl naším hostem a my jsme jim nyní jeli jejich návštěvu oplatit.

Zprávy z Česka hlásily déšť. Počasí ve Slovinsku bylo bez chyby – slunečno. Naši přátelé pečovali o nás tak skvělou krmí, že nešlo odolat. Ubytování uprostřed alpských velikánů nás ráno při pohledu nahoru či dolů „dostalo“.

Koncert, který zahájila děvčata z našeho sboru Akcent, pokračoval vystoupením Nokturna, Lovskeho pevskeho zboru a vyvrcholil závěrečným společným zpěvem, sklidil bouřlivé ovace ve zcela zaplněném sále.

Zástupci naší sezimoústecké radnice, pánové starosta Beneš a místostarosta Vocílka přijali naše pozvání a přijeli nás podpořit. A nebylo to tak zcela „od věci“, protože městečko Medvode má 7 sborů a městečko Sezimovo Ústí 4 sbory. Tak se místní i naši radní domluvili, že by bylo velice dobré tyto styky rozšířit, vzájemně se pochlubit svými výkony a předat si zkušenosti.

Co říci závěrem? Všichni účastníci zájezdu prožili tři krásné dny plné slunce, zážitků z okouzlující jarní přírody, výšlapů do hor či projížděk po jezeře, ale především tři dny plné zpěvu a přátelského přijetí.

Sluší se poděkovat těm, kteří se na zdaru podíleli. Především naší sbormistryni Jarmile Hlubinkové, pod jejíž taktovkou oba sbory reprezentovaly město Sezimovo Ústí ve Slovinsku, předsedkyni sboru Nokturno Marii Pánové za precizní organizaci, vedení Městského úřadu Sezimovo Ústí a skvělým řidičům za bezpečnou jízdu.

Anna Slunečková

Členka sboru Nokturno

 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář